Succesfactoren voor het verjongen van de IT-organisatie

Procam's white paper over het vinden en behouden van jong IT talent

Download White Paper Hier

Procam buddy programma

Alle nieuwe Procammers krijgen, mits ondersteund door de opdrachtgever, naast hun coach en manager aan het begin van het TalentWings programma een buddy toegewezen. De Procam buddy is een medewerker die zelf het TalentWings programma heeft doorlopen. De buddy fungeert als vraagbaak voor nieuwe medewerkers betreffende vragen van alle dag en helpt de nieuwe medewerker zijn weg te vinden in de organisatie en de cultuur te ontdekken. 

Nieuwe medewerkers zullen zich echt thuis voelen als ze de organisatie kennen en de structuur, de bedrijfscultuur en het politieke landschap begrijpen. Een buddy programma is een ideaal instrument om de nieuwe medewerker te helpen bij het verkennen van de organisatie. Het is niet altijd even makkelijk een nieuwe medewerker te zijn. Nieuwe medewerkers hebben vaak vele vragen rond thema’s als: “wat is hier normaal”, “hoe hoort het eigenlijk”, wat zijn de do’s en don’ts, wat wordt er van mij verwacht? Het feit dat de nieuwkomer geen antwoord weet op deze vragen betekent dat de nieuwe medewerker zich een outsider kan voelen.

Een Buddy Programma is in onze ogen een prima methode om de inburgering in organisaties te versnellen. Door de nieuwe medewerker te koppelen aan een collega die de organisatie al een tijdje kent zal de integratie worden versneld.