Succesfactoren voor het verjongen van de IT-organisatie

Procam's white paper over het vinden en behouden van jong IT talent

Download White Paper Hier

Procam TalentWings uitgeroepen tot IT Traineeship of the Year!

 winnaar traineeship van het jaar / beste traineeship Nederland 2015

 

Procam winnaar IT Traineeship of the Year!

 

Procam is uitgeroepen tot IT Traineeship of the year 2015. Nadat vorig jaar de tweede plaats werd behaald binnen de eigen branche, is Procam dit jaar de winnaar van de award. Een resultaat waar wij trots op zijn!

De verkiezing is gebaseerd op 3 rondes. In de eerste ronde werden 140 verschillende traineeships in Nederland, verdeeld over de 5 categorieën: management, techniek, marketing & sales, IT en finance, kwantitatief beoordeeld door experts binnen ieder vakgebied. Hierbij is onder meer gekeken naar aanbod, creativiteit en loopbaanperspectief.

Bij de tweede kwantitatieve ronde van het Nationaal Traineeship Onderzoek, gaven 1000 studenten en starters hun mening. Zij beoordeelden verschillende traineeships op bekendheid, populariteit en aansprekende communicatie. Per branche werd er een winnaar uitgekozen. Procam sleepte deze titel binnen in de IT-sector met de maximale score van 5 sterren!

De winnaars uit elke branche gaven in november 2015 een pitchpresentatie tijdens De Nederlandse Carrièredagen. David en Vincent namen deze taak op zich namens Procam. Zij spraken over het belang van zelfkennis. Bij Procam wordt elk talent uitgedaagd om een stip op de horizon te plaatsen. Dit is een persoonlijk doel waar jij naartoe wilt werken. De ruim 100 studenten en starters in het publiek kregen symbolisch de opdracht om een zelf gevouwen vliegtuigje tegen zo’n stip te gooien. Een mooie illustratie van datgene waar Procam naar streeft: giving wings to talents.

Bij de algehele verkiezing van de Traineeships of the Year scoorde Procam ook hoog, met een tweede plaats, net achter het management traineeship van Stork. Wij zijn ontzettend trots en blij met deze resultaten. Het is een bevestiging dat ons programma voor starters en studenten van toegevoegde waarde is. Een stimulans om nog meer jong talent op weg te helpen met het bereiken van de eigen stip op de horizon.

Benieuwd hoe Jan-Paul van Osta ons traineeship heeft ervaren, en meer weten over de gehele uitslag? Check: http://traineeshipoftheyear.nl/interviews/jan-paul-van-osta-procam/

 

presentatie traineeship van het jaar

 

Foto: Joris Aben